HOME

Osnovni problem je taj sto se Hrvate optuzuje da se prave ludi kada ne razumiju razne turcizme udomacene u srpskom jeziku ili kada upotrebljavaju neke vrlo stare izraze koje Srbi odmah proglasavaju "novohrvatskima" jer zive u neznanju misleci da su hrvatski i srpski do 1991. godine bili dva POTPUNO identicna jezika.

A evo zasto se nikada necemo ljubiti medjusobno,zasto ce hrvatsko-srpski odnosi, proricem, uvijek biti zategnuti ukoliko se ne promijeni srpska politika i odnos prema susjednim narodima.

https://govori.tripod.com/srbija.htm

To je tako kada jedan narod uporno siluje drugi....

Cijela ta web adresa govori o tome zasto su Srbi omrazeni u Hrvatskoj,a posebno u Hercegovini i Dalmaciji za razliku od npr. Makedonaca.Takva razmisljanja i takvi tekstovi samo podgrijavaju hrvatski nacionalizam i radikalizam,a ona su,svidjalo se to vama ili ne,jako ukorijenjena u glavama velikog postotka Srba....

Sve dok se ne budemo poceli postivati kao susjedi,sve dok neki narod (svejedno radilo se o Srbima ili Hrvatima) bude ugrozavavao svojom politikom onaj drugi narod,mira i skladnih odnosa medju nama nece biti.
A na slican nacin razmisljaju i vasi akademici i seljaci.Od "Srbi svi i svuda",do "Nacertanija" proglasa SANU-a itd.

Eto odgovora na pitanje zasto nam je stalo do razlikovanja....

Ako nikako ne mozete razumijeti,pokusajte zamisliti da ste vi rodjeni kao Hrvati i da citate ovakve tekstove ili da ste rodjeni u manjoj drzavi koju vas prvi susjed svojata,i negira vas nacionalni identitet-mozda vam tada stvari budu jasnije....

Tada cete mozda shvatiti i zasto Makedonci ne vole Bugare....